2012. november 16., péntek

Filmvélemény #11 - James Bond-Égszakadás (Skyfall)

Az utóbbi időben egyértelműen több akciófilmet nézek, mint régebben. Sőt, talán azt is mondhatom, hogy megszerettem őket. Bár nem vagyok nagy James Bond-film rajongó, a régiekből szerintem egyet sem láttam és az újak közül is csak a Casino Royale-t (ami mellesleg nagyon-nagyon tetszett), mégis nagyon meg szerettem volna nézni a Skyfallt... erre még a múlt héten sor került.

forrás: sg.hu


A Skyfall (szerintem baromi béna ez az Égszakadás cím, nem is hallottam, hogy bárhol így emlegetnék a filmet) borzasztó népszerűségnek örvend világszerte, nincs ez másképp Magyarországon sem. Nem szeretnék nagy előzményekbe és James Bond -filmtörténetbe kezdeni, mert ahogyan azt már fentebb is említettem: nem sorolom magam a rajongók közé és egyáltalán nem tudok valami sokat ezekről.

Maga a film összességében szerintem nagyon jó volt! Már az első 10 perc után tátva maradt a szám, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez történik a filmben... nagyon meg voltam lepve, hogy akkor ezt most mégis hogy gondolták.

Az akciófilmekről mindig nagyon nehéz cselekményt írni, de az alapsztori az, hogy James Bond ismét egy új küldetés előtt áll, ám emellett még önmagával is meg kell küzdenie. A tét most az MI6 léte, így a történet nagyrésze Londonban játszódik, a fináléra azonban Skóciában, egy Skyfall nevű birtok (James Bond gyermekkorának színhelyén) ódon kastélyában kerül sor. Mást én nem igazán szeretnék írni, én sem szeretem, ha egy véleményben lelőnek valami nagyon fontos részletet.

Végig dinamikus és pörgős volt a film, jól össze van rakva, vannak benne váratlan esetek és néhol azért egy- egy poén is elhangzott. Én nem csalódtam benne, szerintem van alapja a film népszerűségének.

Külön kiemelném még végül a film főcímét, szép grafikával, igényesen megtervezett, jól kigondolt és felépített képekkel társították Adele-Skyfall című számát. 

Szeretitek a James Bond-filmeket? Láttátok már a Skyfallt? Mi a véleményetek róla?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése