2012. február 8., szerda

Filmvélemény #2 - Tíz elveszett év (The Deep End of the Ocean)

Pár hete láttam a Viasat ajánlójában, hogy az egyik szombat délután ezt a filmet fogják leadni. Beállítottam a telefonomat, hogy jelezzen, de végül úgy alakult, hogy nem bírtam akkor megnézni. Később letöltöttem, de mielőtt még a laptopon megnézhettem volna, pont elkaptam, hogy ismétlik a tévében, így ekkor kerítettem sort a megnézésére.

(forrás: google)


A történet nagyon egyszerű (és egyébként igaz történet alapján készült), nem is szeretnék róla sokat írni. A főszereplő Beth osztálytalálkozóra megy a három gyermekével, ahol elveszíti a legkisebb gyerekét, Bent. Egy pillanat kis töredéke is elég volt, hogy sehol se találják a kicsit... a film ezután Beth reakciójával foglalkozik, azt mutatja meg, hogyan próbálja meg feldolgozni az anya ezt a tragédiát. A család elköltözik régi otthonáról, majd amikor senki sem számít rá, egy Benhez nagyon hasonlító kisfiú kerül elő a szomszédból...

Azt hiszem, itt abbahagyom a történet mesélését, nem szeretnék mindent lelőni, hátha valaki meg akarja nézni. Összességében azt még elmondhatom, hogy a film hangulata valahogy végig nyomasztó volt számomra, sosem tudtam, hogy most mi fog történni... de mégsem nem ragadott meg a film, mivel a drámáktól megszokott konfliktusok, heves érzelemváltozások elmaradtak. A végén meg már alig tudtam figyelni, nem is igazán kötött le, talán azt is kijelenthetem, hogy unalmas lett, de úgy voltam vele, hogy ha már belekezdtem, akkor végig is nézem. Elég sok hasonló történetű alkotásról olvastam már, ez szerintem a gyengébbek közé tartozik. 

Ti láttátok már ezt a filmet? Ismertek hasonló témájú filmeket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése