2012. február 12., vasárnap

Lakatok a szerelem jegyében

"... és érezni azt, ha szép, Veled szép és csak Veled teljes az élet..."

Közeledik a Valentin- nap, mindenképp szerettem volna valamit írni a szerelemmel, összetartozással kapcsolatban, de nem volt kedvem az ilyenkor elcsépelt ajándéktippekhez, rózsaszín mézes- mázos szövegekhez.

Több éve már, hogy megpillantottam egy nagyon furcsa dolgot a Deák tér közelében az Erzsébet téren... ez a valami egy fém szerkezet volt, ami leginkább egy mászókára hasonlított. Lakatok lógtak le róla. Később utána jártam hogy mit is láttam valójában és kiderült, hogy ez egy úgynevezett lakatfa/lakatfal, ahová a szerelmesek lakatot helyeznek el, amivel az örökké tartó szerelmet fejezik ki. Ha jól tudom, az Erzsébet téri kifejezetten az interneten megismerkedtek számára való és nem is spontán kezdeményezés, hiszen ezt direkt ilyen céllal állították fel.
Nekem nagyon tetszik ez a gesztus, szerintem nagyon klassz dolog lehet, így utánanéztem, hogy hol van erre lehetőség még.
Ha már Budapesttel kezdtem, maradjunk is itt. A fővárosban még a Lánchídnál és a Szabadság hídnál is gyűlnek a lakatok.
Magyarországon jelenleg a leghíresebb ilyen lakatfal Pécsett található a belvárosban a Jannus Pannonius, ez egy teljesen spontán kezdeményezés, az első lakatot állítólag négy éve a spanyol trónörököspár zárta a kerítésre, Letizia és Felipe.
Pécs mellett még Szolnokon, Nyíregyházán, Szombathelyen, Győrött, Szekszárdon, Miskolcon, Békéscsabán, Székesfehérváron, Tatán, Zentán, Veszprémben, Berettyóújfalun, Szegeden, Vácott és Hácson is találtam ilyen lehetőséget.

Hozzánk legközelebb ezek közül Szolnok van, ez a megyénk megyeszékhelye és elég gyakran megfordulunk itt, de igazság szerint eddig nem hallottam még arról, hogy itt lenne lehetőség a lakatolásra. Ha nem is Valentin- napon, de ha arra járunk, én mindenképp szeretném, ha felkerülne egy közös lakat ide a Szerelmemmel. Figyelni fogok arra a jövőben, hogy ha olyan települések járunk, ahol tudom, hogy van ilyen lakatgyűjtő hely, mindenképpen felkeressük, szerintem ez tök jó móka is lehet. :)

(forrás: indafotó)


Nektek mi a véleményetek erről? Esetleg van már "lakatolós" élményetek? :) Tudtok még ilyen helyeket a felsoroltakon kívül?

3 megjegyzés:

 1. Fehérváron?:O én erről miért nem tudok?:D ha esetleg valaki tudja, hogy pontosan hol, azt megköszönném:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A belvárosban van a romkert mellett. Remélem tudtam segíteni. :)

   Törlés
 2. igen,köszi,utánanéztem rendesen,megkerestem, és már fel is lakatoltuk:)

  VálaszTörlés