2012. április 23., hétfő

Gondolatok egy könyvről #4 - Jeffrey Archer: Párbaj

Eredetileg egy barátunknak (nekem rokon is) vettük ajándékba ezt a könyvet Imivel, mert Imi már olvasta és úgy gondolta, hogy tetszeni fog az illetékesnek. Mondogatta nekem is, hogy mindenképpen olvassam el, de erre nem került sor... egészen idáig. Most rövid leszek: ez a könyv valami ZSENIÁLIS. Nagyon tetszett! Borzasztóan örülök ennek, mert idén ez már nem az első olyan könyv, amit tényleg nehezemre esik letenni.

(forrás: book.hu)


Nézzük, miről is szól, persze csak dióhéjban. A történet az 1900-as években játszódik és felöleli mindkét világháború időszakát is. Párhuzamosan zajlik a cselekmény, alapvetően két idegen életének alakulását követhetjük nyomon. Ahogy ebből a mondatból sejteni lehet, ahogy előre haladunk a könyvben a két idegen már nem is lesz egymás számára idegen... de hogy hogyan is fonódik össze a két szál? Azt már olvassátok el ti. ;)

Úgy gondolom, hogy nem szükséges, sőt, egyenesen nem szabad erről a könyvről többet elárulnom, mert minden oldalán találunk valami izgalmasat, megdöbbentőt, megrázót, felemelőt... tényleg nagyon jól meg van írva, nem várt fordulatokban gazdag.

Külön tetszett, hogy banki, pénzügyi, tőzsdei témákat is érint a könyv, engem nagyon érdekelt. (Bár így nem tudtam 100%-osan elszakadni a tőzsdei témában írt szakdolgozatomtól, de sebaj :D)

Nagyon fontos még megemlíteni, hogy a történetből mindenki levonhatja a saját maga következtetéseit. Az enyém valahogy így néz ki: Biztos, hogy megéri törtetőnek lenni és csak a sikernek élni? Minden esetben kifizetődik a befektetett munka? Valóban a pénz a legfontosabb dolog?

Sajnálom, hogy -tudomásom szerint- nem készült a könyvből filmváltozat, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan jelenne meg mindez a képernyőn. Film nincs tehát belőle, a könyvnek azonban van egy folytatása. Jelenleg nem ezt olvasom, mert még nem sikerült beszereznem, de ami késik nem múlik. Ha csak fele annyira lesz jó, mint amilyen az első rész volt, már megéri elolvasni.

Összességében mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy lebilincselő olvasmányélménnyel gazdagodni.

Ti olvastátok már ezt a könyvet? Nektek is ennyire tetszett? Jól tudom, hogy nem készült belőle film?

2 megjegyzés:

  1. Szia! Készült film csak más címen: "Kane & Abel"
    http://www.imdb.com/title/tt0088547/

    Amúgy a könyv tényleg nagyon jó én kötelező olvasmánnyá tenném! :D

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Jajj, köszönöm szépen az információt, ennek annyira örülök! :) A héten szerintem sort kerítek rá és megnézem, bár biztos vagyok benne, hogy a könyv sokkal jobb. ;)

    VálaszTörlés