2013. február 19., kedd

Filmvélemény #13 - Erőnek erejével (The Last Stand)

Két hete moziban voltunk és az új Schwarzenegger-filmre esett a választásunk, egyértelműen Arnold személye miatt, hisz a történetről semmit sem hallottunk előtte azon kívül, hogy akciófilm.

(forrás: mozifilm.x3.hu)

A cím fordítására inkább ki se térnék, bár állandóan megbotránkozom a magyar filmcímeken... ez is egy a sok gyöngyszem közül.

Na de akkor nézzük röviden a történetet. Megszökik egy nagyon veszélyes FBI-os rab, a film gyakorlatilag arról szól, hogy próbálják elkapni, különböző csapdákat állítanak neki. A főszereplő Ray (Arnold Schwarzenegger) egy kis mexikói határ menti város seriffje, pont azé a városé, ahol a megszökött rab készül átkelni a határon. Az FBI figyelmezteti Ray-éket, hogy készüljenek fel és tartsanak ki addig, amíg az FBI-osak oda nem érnek... az pedig maradjon titok, hogy sikerül-e megfékezni a szökött fegyencet.

Nekem végig nagyon tetszett a film, már a fegyenc megszökése is olyan lebilincselő és szépen kidolgozott, kigondolt volt, hogy ez megalapozta a viszonyomat a filmhez. Az izgalom végig megmaradt és az akciófilm meghatározás ellenére is rengeteget lehetett rajta nevezni. Már csak Ray karaktere miatt is...

Összességében nagyon furcsa volt számomra Schwarzeneggert ilyen idősen látni, a közeli képeken egészen elidőztem az arcán, hogy micsoda ráncok tarkítják. Nem bántam meg, hogy erre a filmre ültünk be, jó kikapcsolódást ígér, ám aki a gondolkozós filmeket szereti, annak véleményem szerint nem ez a megfelelő választás.

Láttátok már ezt a filmet? Hogy tetszett? Mit ajánlanátok megnézésre az újabb filmek közül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése