2013. február 27., szerda

Filmvélemény #14 - Elrabolva 2. (Taken 2.)

Annak ellenére, hogy 2008-as film, én még csak nem olyan régen láttam az Elrabolva című film első részét, amiben Bryan, az ex-titkosügynök lányát, Kimet elrabolják a lánykereskedők. A elrablást még az is tetézi, hogy mindez egy akkora városban történik, mint Párizs, ahová a lány az egyik barátnőjével ment nyaralni. Miután Bryan tudomást szerez a bűncselekményről, azonnal felkerekedik, hiszen tudja: nem szabad vesztegetni az időt! A munkatapasztalatának, rutinjának, erejének, tudásának és eszének hála a lány előkerül és boldogan térhetnek haza otthonukba.

http://filmtrailer.hu


A második rész helyszínéül legfőképp Isztambul szolgál, ide utazik el munkaügyben Bryan. Családja (volt felesége és a lánya) utána repül, hogy meglepjék őt és együtt nyaralhassanak. Ám a nyaralás közel sem felhőtlen: az első részben Bryan által meggyilkolt lánykereskedők apja és annak csapata bosszút forral, el akarja rabolni mindhármukat, majd megölni Bryant. Mit gondoltok, sikerül túlélnie a családnak? Netán valamelyikük meghal? Esetleg Bryan most is túl jár mindenki eszén?

A film teljes mértékben olyan jól meg van csinálva, mint az első rész, mind kivitelezésben mind pedig cselekményileg. Bár két részletben sikerült végignézni, ez nem von le semmit a film élvezhetőségéből és izgalmából, csupán a fáradság számlájára írható. Összességében egy jó filmről van szó, de mondanivalót ne sokat várjatok tőle, emiatt inkább az "egyszer nézhető" kategóriába sorolnám be.

Ti láttátok már valamelyik részt? Melyik tetszett jobban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése