2013. május 6., hétfő

Gesztenyés-babapiskótás álomtorta

Szombaton tartotta a születésnapját a másod-unokatestvérem és a barátnője, bulit is tartottak, úgyhogy elhatároztam, hogy meglepem őket egy tortával, egyébként is elég bevett szokás már, hogy a barátainknak én sütöm a tortát. :) Mivel aznap ballagás volt nálunk, ezért egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, lehetőleg sütés nélküli, ám de mégis finom változatot kerestem, amit sikerült is megtalálnom.

Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • egy kis rum
  • 1 csomag (kb. 20 db) babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • vanília aroma (elhagyható)
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • színes tortadara a díszítéshez
A torta elkészítését a 2 csomag puding megfőzésével kezdjük: hozzáadjuk a 6 evőkanál cukrot, a vanília aromát és a tejet, majd a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Ezután, amíg a puding hűl, kikeverjük a margarint a 20 dkg porcukorral.
A babapiskótákat tejbe áztatjuk, majd hozzálátunk a tészta összegyúrásához. Ehhez a 2 csomag gesztenyemasszát, a 25 darált kekszet és a 15 dkg porcukrot annyi tejjel (kb. 1 dl) és rummal keverjük össze, hogy egy ne túl lágy masszát kapjunk. Ezt a kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, egyenletesen.
Összekeverjük a kihűlt pudingot a margarinos krémmel és a felét a tortaformába töltjük, rétegezzük a beáztatott babapiskótával, majd ismét a puding következik.
Végül felverjük a habtejszínt és a torta tetejére simítjuk, színes tortadarával díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Szeretitek a gesztenyés süteményeket? Van valami jól bevált sütés nélküli receptetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése