2013. május 8., szerda

Gondolatok egy könyvről #12 - Gönczi Gábor és Csikós Balázs: Bazi nagy esküvőskönyv

J.K. Rowling felnőtteknek szóló regénye részemről még várat magára... történt ugyanis, hogy elkezdtem olvasni, nagyon tetszett, de aztán valamilyen okból egy hétig nem jutott rá időm, ezért a szereplők teljesen összekavarodtak a fejemben... újrakezdeni nem volt kedvem 150 oldal után, úgyhogy egész egyszerűen felé sem mentem. Azóta letöltöttem már egy angol szereplőlistát, szóval semmi sem állhat a kiolvasás útjába.

Múlt héten azonban kölcsönbe hozzám került Gönczi Gábor esküvőkről írt könyve, amit menyasszonyként nagy lelkesedéssel kaptam kézbe és végeztem ki elég gyorsan.

(libri.hu)

A könyv a szerzők bemutatása után 9 nagy fejezetben taglalja az írói által fontosnak vélt gondolatokat. Az alapvető gondolatoktól kezdve, a meghívón, a helyszínen, a fotóson, a ruhán keresztül, a legény- és lánybúcsún át egészen a házassági szerződésig mindent felölel. Emellett (sztár)esküvők történetei színesítik a könyvet.

Én végig nagyon jól szórakoztam, jókat kuncogtam. Tetszett a könyv stílusa, jól meg van írva, jól összerakott. Nagyon tetszett az a gondolat, hogy az esküvő tervezésének menete, az összefogás, együtt gondolkozás, tervezés, munkálkodás előrevetíti a pár további életét, a házaséletet. Nem igazán követem a sztárok világát, eléggé távol áll tőlem a bulvár, úgyhogy jó volt kicsit betekinteni ebbe a témába is az esküvők által, némelyiken meg is lepődtem eléggé. 

Szerintem 3+1 főbb tanácsa van a könyvnek:
1. Ne legyen külön teremben a svédasztal, a bárpult és a tánctér, ez ugyanis nagyon megosztja az embereket.
2. Ne legyen minden percre pontosan megszervezve, csúszások mindig vannak, szervezzünk inkább programsorrendileg.
3. Elsősorban a vendégsereget szolgáljuk ki, igyekezzünk maximálisan a kedvükben járni, ne akarjuk azt megmutatni, hogy mi milyen jók és tökéletesek vagyunk (mert például nagyon egészségesen étkezünk)  és akkor már baj nem lehet, a jó hangulatról gondoskodni fognak.
+1: Egy idő után az ital minősége helyett inkább az ital mennyisége fog számítani. Ha van elegendő ital a lagziban a siker garantált.

Összességében mindenképp megéri elolvasni a könyvet, ugyanis annak ellenére, hogy olyan sokat nem lehet tanulni belőle, tartalmaz néhány olyan jó tanácsot, amire sokszor nem is gondolna az ember. Nem mellékesen pedig remekül lehet szórakozni az olvasás közben.

Olvastátok már ezt a könyvet? Tanultatok belőle valamit? Hogy álltok a bulvárral? Melyik volt a kedvenc sztáresküvőtök?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése