2013. szeptember 5., csütörtök

Filmvélemény #15 - Családi üzelmek (We're the Millers)

Hétfőn moziban voltunk Imivel és mi mást is nézhettünk volna meg, mint azt a vígjátékot, amit mindenki az év filmjének (vagy legalábbis vígjátékának) kiáltott ki: a Családi üzelmeket. (Apropó, már megint mi ez a címfordítás? Istenem! :D)

filmuniverzum.com


A történet nagyon egyszerű. Adott egy középkorú agglegény (Daniel), aki drogdílerként éli az életét. Egy nap azonban utcai suhancok ellopják tőle a napi bevételt és az összes anyagot, ami még nála maradt, így a "főnöke" megbízza, hogy csempésszen be Mexikóból marihuánát az Amerikai Egyesült Államokban. Nem ám kis pitiáner adagra kell gondolni, menet közben kiderült, hogy egy nagyobb szállítmányról van szó.
Danielnek nincs választása, el kell vállalnia a megbízást, így azon kezdi el törni a fejét, hogy hogyan is lehetne ezt a legfeltűnésmentesebben véghezvinni. Végül egy isteni jel hatására úgy határoz, hogy családapának fogja álcázni magát, aki családi nyaralásra megy Mexikóba a feleségével és a gyerekekkel. Igen ám, de egy agglegénynek honnan lenne felesége és gyerekei? Itt jön képbe a szomszéd rúdtáncosnő (ő lesz a feleség), a házban lakó árván maradt fiú (ő lesz a Daniel fia), valamint a hajléktalan tinédzser (ő lesz a lány). Azonban ahogy az sejthető, ez a csempészet nem fog simán menni, különböző kalandokba keveredik az álcsalád. Azt, hogy vajon sikerült-e időben leszállítani a marihuánát, nem szeretném elárulni, nézzétek meg Ti!

Nekem végig nagyon tetszett a film, Iminek is, tényleg sírva nevettünk már rajta sokszor. Rengeteg poénos jelenet van benne, a karakterek is nagy viccesek, így önmagában már ez is nevetésre adott okot. Külön tetszett még, hogy a sok vicces rész és idiótaság ellenére megjelentek benne az érzelmek is, így azért a végére egy jó kis történet kerekedett belőle.

Jennifer Anistont külön szeretném kiemelni, elképesztően jó nő még mindig, bormaformában van, úgyhogy a férfiaknak plusz egy indok a film megnézésére! ;) A hölgyeknek pedig motivációnak sem utolsó, nagyon jó példa, hogy 44 évesen is lehet ilyen fantasztikusan kinézni.

gamestar.hu


Összességében én úgy gondolom, hogy mindenképp érdemes megnézni annak, aki egy jóízűt akar nevetni és egy teljes, kétórás kikapcsolódásra vágyik. Nagyon hiányzott már egy igazán nevettető vígjáték, véleményem szerint az utóbbi időben inkább csak gyengébb próbálkozások voltak ezen a területen a mozikban.Nálam is ez 2013 vígjátéka - egyelőre!

Ti megnéztétek már ezt a filmet? Nektek is ennyire tetszett? Szerintetek melyik az év vígjátéka?

1 megjegyzés:

  1. szia.

    most találtam rád. felíratkoztam,mert szupi a blogod :))

    puszi

    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    VálaszTörlés