2012. július 16., hétfő

Értékek a strandon

Ha strandra megyünk és nem szeretnénk, hogy értékeink illetéktelen kezekbe kerüljenek, legjobb megoldás az az örökzöld, miszerint nem hagyjuk őrizetlenül a csomagjainkat. De mi van akkor, ha ez nem megoldható?

Gondoljuk át, hogy mik azok, amiket egyáltalán tényleg vinnünk kell magunkkal. Ha lehet, ne vigyünk telefont, drága ékszereket, fényképezőgépet, kamerát, más egyéb drága elektronikai eszközöket és pénzt is csak annyit, amennyit reálisan elkölthetőnek gondolunk, esetleg kicsit többet (sose lehet tudni alapon). Azokat a dolgokat, amik nem kellenek hagyjuk otthon vagy kint az autóban.

Fontos, hogy olyan helyre pakoljunk, ami központi helyen van és ahol elég sokan vannak körülöttünk. Jó ötlet, hogy idősebb párok, emberek közelébe/mellé telepedjünk le, hiszen ők csak ritkán mennek a vízbe, kevesebb időt töltenek a medencékben és többet a vízparton, jó őrszemek lehetnek. :)

Ha a csomagunknál tartózkodunk, sose nézegessük, pakolgassuk ide-oda látványosan az értékeinket, kezeljük őket óvatosan, titokban. Biztosan értitek, hogy mire gondolok... pl. ne álljunk neki órákat internetezni a telefonon ezzel "világgá" kürtölve, hogy a táskánkban egy okostelefon lapul.

Ha otthagyjuk a csomagunkat, gondosan pakoljuk el: a táska aljára tegyük az értékeinket, minden mást pakoljunk úgy, hogy egy pléddel vagy törölközővel letakarható legyen. A szépen összerakott csomagokkal nem szívesen kezdenek ki a tolvajok.

Egyre több strandon van már értékmegőrző szekrény, ezt érdemes igénybe venni. Általában ingyenesek vagy úgy működnek, hogy a befizetett pénz a nap végén a kulcs leadásával visszaadják. Ritkán kerül ténylegesen pénzbe, ilyenkor is csak pár száz forintról van szó.

Léteznek olyan praktikus megoldások, amikbe el lehet rejteni az elrejteni valót. Ilyen lehet akár egy cigis doboz is, amiből pár szálat kivéve már van is hely a pénzünknek. Vannak azonban olyan speciális eszközök is, amik direkt erre a célra készültek, például egy naptejnek álcázott üreges tárgy, amibe könnyedén belepakolhatunk több dolgot is, kívülről pedig csak egy flakon naptejnek fog tűnni.

(forrás: Pinterest)
 

(forrás: Pinterest)


(forrás: Pinterest)

Ti hogy oldjátok meg a csomagok felügyeletét, ha strandoltok? Ismertek még más praktikus módszert az értékek megőrzése érdekében?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése