2012. január 28., szombat

Amerikai káposztasaláta

Péntek este alapvetően az új asztali grillsütőnket akartuk kipróbálni, úgyhogy bepácoltunk pár csirkemellfilét és (pihentetés után persze) champion gombák társaságában kisütöttük őket. Köretnek csináltunk sült krumplit - de ezt már a tűzhelyen, így párhuzamosan sülhettek a húsokkal - és salátákat. Ezek közül az egyik amerikai káposztasaláta volt, olyan, amit a KFC-ben is lehet kapni, mi nagyon szeretjük, nem először készítettem el, most ennek a receptje következik. A recept igazából nem követel meg szerintem nagyon pontos adagokat, ízlés szerint lehet benne variálni a zöldségek mennyiségét és az öntet hozzávalóinak mennyisége sincs kőbe vésve. Most a tegnap felhasznált mennyiségek szerint írom a receptet. Elég sok készült egyébként, de nem baj, mert hűtőben eláll és így több napig is lehet élvezni a finom ízeket.

Hozzávalók:

  • másfél fej fehérkáposzta
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 5 evőkanál tárkonyecet (vagy sima ecet és szárított tárkony fűszer)
  • 6 evőkanálolaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 közepes tubus majonéz (legjobb a light)
Mielőtt hozzálátnék a zöldségekhez, fogok egy kis poharat, öntök bele egy kis ecetet, majd beleszórok egy kis tárkony fűszert. Ez a lépés azok számára kihagyható, akiknek van otthon tárkonyecetük, nekem nem volt, ez egy jó alternatíva arra, hogy ne kelljen egyből a boltba rohanni. Ezután már következhetnek a zöldségek. Mindent megmosok, megpucolok, a káposztát és a répát káposztareszelőn lereszelem, a hagymát pedig nagyon apróra feldarabolom. Az első kettőt félreteszem, ezekre később lesz szükség, a hagymát abba a tálba teszem, amibe majd a salátát akarom tálalni. Ehhez hozzáadom az olajat és a cukrot, majd a tárkonyecetet is (ha a homemade verziót használjátok, előtte szűrjétek le). Ezután belenyomom  a majonézt, majd összeforgatom jó alaposan az egészet. Végül mehet bele a káposzta és a sárgarépa, majd egy utolsó alapos keverés és mehet be a hűtőbe. Tapasztalataim szerint legalább 3 órát érdemes bent hagyni, de legjobb, ha egy fél vagy akár egy napot is pihenhet, hogy összeérjenek az ízek.

Ti szeretitek a KFC káposztasalátáját? Próbáltátok már ezt az otthon elkészíthető verziót?

2 megjegyzés:

  1. Imádom a kfc káposztasalit, kipróbálom majd ezt itthon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd mesélj, hogy hogy sikerült és hogy Neked bevált-e :)

      Törlés