2012. január 9., hétfő

Tonhalkrém

A napokban összegyűltek nálam páran, hogy megünnepeljük a születésnapomat és én hosszas fejtörés után úgy gondoltam, hogy az lesz a legegyszerűbb és leggyorsabb (az összejövetel előtt Pesten voltam vizsgázni, tehát nem sok időm volt készülődni) módja a vendégváró falatkáknak, ha hideg szendvicseket csinálok. Háromféle szendvicset készítettem, ezek közül az egyik a tonhalkrémes volt. Régebben elképzelhetetlennek tartottam, hogy én ilyeneket egyek, de egy házibuliban megkóstoltam és azóta is nagy népszerűségnek örvend nálam. Sajnos azt a receptet homály fedi, a házigazda anyukája azt mondta, hogy szupertitkos, ezért egyedül álltam neki reprodukálni azt. Az eredmény nem teljesen olyan lett, de mindenki számára ízletes volt, úgyhogy elégedett lehettem.

A hozzávalók:
  • tonhalkonzerv
  • kenőmájas/májkrém
  • citromlé
  • majonéz
A tonhalkonzervek tartalmát egy nagy tálba öntöttem (én 4 db 80g-osat használtam fel), villával összenyomtam, majd hozzáadtam kb. ugyanannyi kenőmájast. Fontos, hogy valami semlegeset válasszunk, amiben kevés fűszer van, különben nagyon befolyásolja a végeredményt. A kenőmájas után belekeverek még egy kis majonézt is, végül pedig egy teáskanálnyi citromlevet. Fűszereket nem tettem bele, a tonhal önmagában is egy kicsit sós volt és kóstolás után sem hiányzott nekem belőle semmi. Persze ízlés szerint lehet fűszerezni.
Azért nem írtam pontos adagokat, mert leginkább az emberek ízlésétől függ, hogy ki miből  mennyit tesz bele. Tényleg csak az a fontos, hogy a tonhal- kenőmájas arány nagyjából egyenlő legyen. Ebből a 4 db konzervből kb. egy kiló kenyérre való adag jött ki.

Kenyérre kenve citromkarikával tálaltam, de pirítóssal és egyéb kenyérfélékkel is nagyon finom! A citromkarikát semmiféleképp ne felejtsétek el, szerintem ez hozza ki igazán az ízeket!

Ti szeretitek a tonhalat? Ettetek már ilyen szendvicset?

2 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem sokszor is csinálok,csak nem ilyen májkrémes verziót:D

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezt a májkrémeset nem sokan ismerik/csinálják, ezért gondoltam, hogy érdekes lehet megosztani Veletek. :)

    VálaszTörlés