Pénteken még görög salátát is csináltunk köretként, most ennek a receptjét szeretném megosztani Veletek. Most is az akkor elkészített adag hozzávalóinak mennyiségeit írom le, de ez változtatható a személyek számától és ízléstől függően is.
Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 6 db paradicsom
- 3 db közepes lilahagyma
- 1 db fetasajt (250 g)
- 1 nagyobb üveg olívabogyó (lehet töltött is, ízléstől függ)
- 6 evőkanál borecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet oregánó
Először megmosom, megpucolom és apróra kockázom a zöldségeket, majd egy nagy tálba teszem őket. Az olívabogyót lecsöpögtetem, a sajtot felkockázom, majd ezeket is a tálba teszem. Ezután egy pohárba elkészítem az öntetet: kimérem a balzsamecetet, az olívaolajat, majd hozzájuk keverem az oregánót is. Az egészet a nagy tálba öntöm, majd hűtőbe teszem legalább pár órára, de nem árt neki a pihentetés az ízek összeérése érdekében.
Ti szeretitek a görög salátát? Van jól bevált saláta receptetek?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése