2012. augusztus 17., péntek

Filmvélemény #7 - Nászfrász (License to Wed)

Szombat este kezdtük el nézni Imivel ezt a filmet, gondoltuk jó lesz, egy kis könnyed nevetgélős vígjáték. Időközben azonban elvesztettük az érdeklődésünket, mert bugyutaságnak tartottuk a filmet, így félbehagytuk. Tegnap viszont visszatekertem, mert úgy gondoltam, hogy pakolászás, takarítgatás mellé jó lesz, úgysem érdemel/igényel 100%-os figyelmet.

(forrás: filmonline.hu)

A történet egy első látásra szerelemmel kezdődik, sőt nem sokkal később Ben és Sadie már jegyben járnak. A lány kívánsága szerint az esküvő a helyi templomban lesz, ugyanott, ahol a szülei házasodtak össze annak idején. A helyi tiszteletes, Frank atya és maga a hely elég népszerű, így a pár két időpont közül választhat: két év vagy három hét múlva legyen az esküvő. Nem szeretnének sokáig várni, ezért a közelebbi időpontot választják. Ezzel a döntéssel megkezdődik a szokásos szervezés, tervezés, készülődés, hiszen az idő szűkös.

Mindemellett azonban még egy akadállyal meg kell küzdenie a párnak, mielőtt kimondják egymásnak a boldogító igent: Frank tiszteletes szerint a jó házasság titka az, hogy csak azok a párok házasodhatnak össze nála, akik kiállták az általa kitalált esküvő előtti "próbatételeket". Nem szokványos jegyesoktatás ez, van itt minden: különböző csoportos és egyéni terápiák, beszélgetések, szerepjátékok, szexmegvonás, gyermekszimulátor és ehhez hasonló kihívások. Azt azonban már nem mondhatom el, hogy a szerelmeseknek sikerül-e teljesíteni az akadályokat, nézzétek meg Ti!

Összességében maga az alapötlet jó lenne, de nem sikerült valami jól megvalósítani a filmvásznon. Ahogyan fentebb is említettem, eléggé leült a film, unalmassá vált és olyan fél szemmel nézőssé. Azért voltak benne vicces jelenetek és a vége felé a cselekmény is kezdett izgalmasabbá válni. Egyszer nézhető, kikapcsolódáshoz ideális kis könnyed film ez.

Ti láttátok már ezt a filmet? Mi a véleményetek róla?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése