2012. augusztus 21., kedd

Filmvélemény #8 - Végképp eltörölni (Eraser)

Erre a filmre kapcsolgatás közben akadtunk rá, a film kezdete előtt volt még egy kis időnk, így elolvastuk a tartalmát és mindkettőnknek tetszett, ezért úgy döntöttünk, hogy megnézzük.

(forrás: wikipedia)


A történet középpontjában a tanúvédelmi programok állnak. Már a film elején szemtanúja leszünk, ahogy a titkos ügynök John megmenti az egyik tanúvédelmi programban résztvevő család életét és ad nekik egy másik lehetőséget az újrakezdésre. Ennek később jelentősége is lesz.
A történet igazából Lee-re van kiélezve, ő ugyanis egy óriási fegyvergyárnál dolgozik, ahol mindenféle titkos  és illegális fejlesztések és gyártások folynak... A cég legtitkosabb adatait CD-re menti és adja át John-éknak, ennek fejében tanúvédelmet és új személyazonosságot kap.
De mi ebben a bonyodalom? Nos ott, hogy egész egyszerűen nem hagyják csak úgy meglépni Lee-t az adatokkal. Többen is keresik, meg akarják ölni. Később azonban még az is kiderül, hogy az ember nem mindenkiben bízhat meg és a bajkeverők miatt még az igazság kiderülése is veszélybe kerül.

Nekem nagyon tetszett ez a film, végig izgalmas volt és fenntartotta az érdeklődésemet. Néhol azonban eléggé véresnek bizonyult már, sok volt a gyilkosság (mondja ezt egy Criminal Minds rajongó :P), de ezt megkövetelte a történet. Az is nagyon feltűnt pár esetben, hogy régebbi filmről van szó, ezt nem igazán tudom megfogalmazni, de egyszerűen látszott rajta... talán nem volt olyan gyors, dinamikus és az effektek sem voltak olyanok, mint ami a mai modernebb filmekre jellemzők. John karaktere (Arnold Schwarzenegger) pedig már-már komikusba csapott át, annyit nevettünk rajta, teljesen Chuck Norrisos volt. :D  A végén lévő csavar is nagyon tetszett. Összességében érdemes megnézni, annak mindenképpen, aki szereti az igazi akciófilmeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése